Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
14. évközi hét hétfő 07.09
  2018-07-09 10:32:02, hétfő
 
  Amikor Jézus Kafarnaumban tanított, egy elöljáró lépett hozzá, leborult előtte, és így kérlelte: ,,Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel!" Erre Jézus fölkelt, és tanítványaival együtt elment vele.
Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról Jézus közelébe férkőzött, és megérintette ruhájának szegélyét. Azt gondolta magában: ,,Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok." Jézus erre megfordult, ránézett, és így szólt: ,,Bízzál, leányom! Hited meggyógyított téged." Attól az órától fogva egészséges lett az asszony.
Amikor Jézus az elöljáró házába ért, és látta a fuvolásokat meg a lármás tömeget, rájuk szólt: Távozzatok, hiszen nem halt meg a leány, csak alszik!" Azok kinevették. Miután eltávolították a tömeget, Jézus bement, megfogta a leány kezét, és az életre kelt. Ennek híre elterjedt azon az egész vidéken.
Jézus az ő szavával gyógyít, és keze érintésével halottat támaszt fel
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,18-26
......



OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
Isten úgy szereti népét, mint a vőlegény a menyasszonyát.
Bűneit is megbocsátja, csak ezentúl hűséges legyen.
Prófétája által így szól az Úr:
Íme, én majd magamhoz édesgetem népemet, és kiviszem a pusztába, hogy szívére beszéljek, hogy úgy válaszoljon, mint ifjúsága napjaiban, és mint abban az időben, amikor Egyiptom földjéről feljött.
Akkor majd - mondja az Úr - ,,Férjem"-nek hív ő engem, és nem mond többé ,,Baál"-nak. Népem, én eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek téged igazsággal és törvénnyel, jósággal és szeretettel, eljegyezlek magamnak hűséggel, és ismerni fogod az Urat.
Ez az Isten igéje. Oz 2,16.17b-18.21-22

Újabb két csodáról olvasunk az evangéliumban, az elöljáró halott lányának feltámasztásáról és a vérfolyásban szenvedő asszony meggyógyításáról. Márk és Lukács leírásában az elöljáró neve Jairus, de azt Máté szükségtelennek tartja megemlíteni. Az ő története amúgy is rövidebb, nem tér ki a részletekre. Mintha mindkét esettel kapcsolatban egyetlen dolgot akarna hangsúlyozni, a hit szerepét. Az elöljáró hittel fordul az Úrhoz. Hallhatott már arról, hogy Jézus betegeket gyógyít, de arról még nincs tudomása, hogy halottakat is képes feltámasztani. Kérése mégis ilyen tartalmú: ,,Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel." Jézus isteni erejébe vetett hit nélkül aligha kérne ilyet.
Az asszony esetében szintén a hit megnyilvánulását látjuk mozdulatában, érintésében. Abban a hitben, abban a reményben érinti meg Jézus ruháját, hogy gyógyulást nyer. A gyógyulást követően az Úr is a hitét dicséri meg: ,,Hited meggyógyított téged."
A hit mindig ott kezdődik, amikor az emberi tudás, az emberi képesség véget ér. Az ember tehetetlennek érzi magát, a maga erejével nem tud már továbblépni, nem tudja megoldani a szükséghelyzetet, de hisz abban, hogy van még egy lehetőség: Isten segítségében, szabadításában bízni. A Jézusban való hit mindannyiunk számára új életet, újjászületést hoz.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Mindenható Istenünk! Gyújtsd fel szívünkben a szeretet tüzét, hogy szereteted által szentté legyünk! Add nekünk az irántad való szeretetet és az emberek felé forduló önfeláldozó szeretetet! Megdicsőült szentjeid csodálatos élete adjon erőt, hogy felismerjük hivatásunkat és magunk is jellé, szereteted, jóságod jelévé váljunk a világban! Segíts minket, Istenünk, hogy úrrá tudjunk lenni emberi gyengeségeinken, legyőzzük bűneinket és szentek legyünk!.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: meggyógyításáról, feltámasztásáról, szükséghelyzetet, megnyilvánulását, gyengeségeinken, szükségtelennek, eltávolították, tanítványaival, szabadításában, meggyógyított, menyasszonyát, újjászületést, feltámasztani, tehetetlennek, evangéliumban, hangsúlyozni, kapcsolatban, meggyógyulok, megérintette, mozdulatában, segítségében, hivatásunkat, kafarnaumban, mindannyiunk, vérfolyásban, eljegyezlek, érintésével, továbblépni, fuvolásokat, megdicsőült, önfeláldozó, megbocsátja, részletekre, szeretettel, válaszoljon, megemlíteni, elöljáró lépett, leányom most, ruháját érintem, órától fogva, elöljáró házába, lármás tömeget, leány kezét, életre kelt, egész vidéken, evangélium igéi, elöljáró halott, vérfolyásban szenvedő, elöljáró neve, elöljáró hittel, asszony esetében, reményben érinti, Amikor Jézus Kafarnaumban, Erre Jézus, Amikor Jézus, OLVASMÁNY Ozeás, Horváth István Sándor, Mindenható Istenünk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kövesd a cowboyt!  Akarat  Png fotel  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akik bántanak téged  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Annuska bar...  A másik dolog,  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Nem méltó hozzád  Png ház  Alázat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy lelki imádság  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Próbálj meg ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png lepke  Reménység és erő Krisztustól e...  Gonosz démon-álarc  Nagyi telefonál  Próbálj meg ...  Akik bántanak téged  képre írva  Paul David Tripp Április 19  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png csokor  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Jó éjszakát  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Png csokor  Őrizkednünk kell...  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Szabolcska Mihály – Ákác...  Éretlen vers  Rátalálsz  Png cica  Png virág  Png kislány  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  Akarat  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A sors  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png csokor  Szívem tiéd  Julian Brass gondolata  Szívem  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét  Hiányzik  Szívem  Nem számIt  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png kutya  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
elöljáró lépett, leányom most, ruháját érintem, órától fogva, elöljáró házába, lármás tömeget, leány kezét, életre kelt, egész vidéken, evangélium igéi, elöljáró halott, vérfolyásban szenvedő, elöljáró neve, elöljáró hittel, asszony esetében, reményben érinti, gyógyulást követően, hitét dicséri, emberi tudás, emberi képesség, ember tehetetlennek, maga erejével, szeretet tüzét, irántad való, emberek felé, meggyógyításáról, feltámasztásáról, szükséghelyzetet, megnyilvánulását, gyengeségeinken, szükségtelennek, eltávolították, tanítványaival, szabadításában, meggyógyított, menyasszonyát, újjászületést, feltámasztani, tehetetlennek, evangéliumban, hangsúlyozni, kapcsolatban, meggyógyulok, megérintette, mozdulatában, segítségében, hivatásunkat, kafarnaumban, mindannyiunk, vérfolyásban, eljegyezlek, érintésével, továbblépni, fuvolásokat, megdicsőült, önfeláldozó, megbocsátja, részletekre, szeretettel, válaszoljon, megemlíteni, felismerjük, érintésében, szenvedett, gyógyulást, megfordult, halottakat, hallhatott, szeretetet, mindenható, szívünkben, szereteted, távozzatok, kinevették, egészséges, evangélium, leírásában, törvénnyel, igazsággal, csodálatos, napjaiban, beszéljek, lehetőség, földjéről, édesgetem, megoldani, bűneinket, betegeket, könyvéből, legyőzzük, prófétája, reményben, története, olvasmány, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5804
  • e Hét: 40790
  • e Hónap: 73944
  • e Év: 307691
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.